Ik bezoek veel concerten en festivals, luister zoveel mogelijk naar muziek en ben altijd op zoek naar nieuwe muziek. Het leek me leuk om ook hierover te gaan schrijven om op die manier met andere liefhebbers in contact te komen. Dit leidde tot de geboorte voor een muziek blog, ronaldsays.com. Ik koos ervoor om in het Engels te schrijven, zodat ik zoveel mogelijk mensen kon bereiken.

In combinatie met mijn blog werd ik ook actief op Twitter zodat ik mijn blog artikelen wereldkundig kon maken. Uiteindelijk schreef ik vele artikelen en merkte ik dat er nagenoeg niemand reageert. Dat bleek niet erg, want doordat ik nog actiever met muziek bezig was, ontdekte ik genoeg digitale bronnen om continu op de hoogte gehouden te worden van nieuwe muziek. Ook via vooral Twitter leerde ik genoeg andere gelijkgestemden kennen. Zo boorde ik een bron aan die nooit gaat opdrogen, een onophoudelijke stroom aan alles rondom muziek.

Zo bereikte ik mijn doel en mijn blog werd meer een soort muziekdagboek. Ik ging fanatieker foto’s maken en bezocht nog vaker concerten. Daardoor leerde ik ook steeds vaker onbekendere bands kennen, die geen groot publiek trekken of nog maar net begonnen waren. In kleine zaaltjes met een handjevol mensen naar die bands kijken is te gek. Ook veel Nederlandse bands die hard aan de weg timmeren, maar te ver van de main stream af zitten om een groot publiek te bereiken en te interesseren.

Hierdoor kreeg ik steeds vaker het gevoel dat het vreemd was om hierover in het Engels te schrijven. Soms schreef ik uiteindelijk maar niets over een bepaalde avond. Hoe kan je in het Engels schrijven over een fantastisch concert van Fratsen bijvoorbeeld? Dit gevoel werd steeds sterker en dit heeft geleid tot een min of meer impulsieve actie om een blog in het Nederlands te starten. Zelfde opzet: alles opschrijven over muziek wat ik de moeite waard vind. Dus verwacht concertverslagen, festivalverslagen, artikelen over nieuwe platen, nieuwe muziek die me aanspreekt en een sporadisch hersenspinsel wat ik zo nodig kwijt denk te moeten. Kortom RonaldSays.com wordt Muziekhonger.com!