Thijs Boontjes Dans- En Showorkest @ Paradiso Amsterdam, 7 februari 2022

Zaal dicht, zaal open, zitten, staan, mondkapje, 70% capaciteit, corona check, niemand die het nog snapt. Podia wordt het daardoor onmogelijk gemaakt om te programmeren en tot wanhoop gedwongen, met afzeggingen en verplaatsingen tot gevolg. Maar heel af en toe lukt er toch nog iets. Zo werd ineens het uitverkochte Thijs Boontjes concert uitgebreid met een tweede avond. Wel zittend met een kleine capaciteit, maar dat mag de pret niet drukken. Dus snel een kaartje gekocht en eindelijk weer eens op weg naar die prachtige poptempel.

En wie anders dan Thijs Boontjes kan van zo’n avond toch nog een feestje maken? Deze avond is niet uitverkocht en alleen de stoelen in de zaal zijn gevuld. Met zo’n beperkte capaciteit en met zitplaatsen is de zaal toch nog angstig leeg, waar normaal een volle zaal vol verwachting op deze vrolijke band had staan te wachten. Het maakt Boontjes helemaal niets uit, ten slotte wil hij vooral alleen maar dansen. Met zijn band speelt hij vol overgave zijn vrolijke liedjes met melancholische ondertoon. Hij heeft wat dansjes bedacht die ook prima op een stoel zijn uit te voeren en iedereen doet natuurlijk fanatiek mee. Want ook het publiek laat zich niet kisten en wil koste wat het kost er een feestelijke avond van maken.

Gewapend met een aantal nieuwe nummers ‘Ambiance‘ en ‘Als Emmie Danst‘ geven Boontjes en zijn band het publiek precies wat ze willen. De muzikanten lijken er juist alleen maar een schepje bovenop te doen, om in deze rare setting toch die live beleving te kunnen bieden. En dat lukt dan ook zonder problemen, getuige de mensen die moeite hebben op hun stoel te blijven zitten. De liedjes gaan erin als zoete koek en er wordt vrolijk meegezongen. Het lijken misschien simpele meezingers, maar de nummers zitten ingenieus in elkaar. Dit zijn dan ook niet de minste muzikanten, maar topmuzikanten uit de Nederlandse muziekscene, die al jarenlang meedraaien en de nummers voorzien van veel dynamiek, lekkere grooves, mooie koortjes en finesse.

Het wordt wel eens een mix genoemd van Andre Hazes en Herman Brood en dat is zeker geen verkeerde omschrijving. De levensliederen rocken erg lekker en zijn vaak voorzien van koortjes die ook bij Herman Brood veelvuldig waren te horen, zoals in het ronkende ‘Kom ’s Effe Hier‘. Zo weet deze band Paradiso te veranderen in een grote karaoke bar, zoals ze dat zelf wensen in ‘Casablanca‘: “oh was de hele wereld maar een karaoke bar”. Helaas moet de horeca wel om 22.00 dicht en om die tijd staan we dan ook weer in de kou. Maar wel met een opgewarmd muzikaal hart. Hopelijk de volgende keer kunnen we weer echt met Thijs Boontjes Dans- En Showorkest dansen in een lekker volle zaal met goed gestemde mensen, zoals het bedoeld is.

Bekijk alle foto’s

Website | Instagram | Spotify | Twitter | YouTube | Facebook