Triggerfinger @ Paradiso Amsterdam, 5 Juni 2023

Het was een tijdje stil rondom de Belgische rockers van Triggerfinger. Niet dat de mannen stil zaten, integendeel. Zanger/gitarist Ruben Block was met een soloproject bezig en drummer Mario Goossens was nu en dan te bewonderen met Sloper, samen met o.a. drumcollega Cesar Zuiderwijk. Ook bassist Paul van Bruystegem, ofwel “Monsieur Paul”, had genoeg om handen, maar net nu de band weer de draad op gaat pakken gaat hij ermee stoppen. Nieuwe avonturen aangaan noemt hij het en zo zal de originele bezetting zoals deze in 1998 tot stand kwam, ophouden te bestaan.

Maar niet voordat het drietal samen met van Bruystegem nog een drietal keer de planken uit het podium gaat spelen, waarvan vanavond de eerste in Paradiso. Die is natuurlijk al lang uitverkocht, want de band is ongenadig populair geworden in de loop der jaren. Dat is heel erg verdiend, want dat hebben ze bereikt door enorm hard te werken en overal te spelen. Aangevuld tot kwartet, zoals dat de laatste jaren al het geval was met Geoffrey Burton op gitaar, die na deze drie avonden de basgitaar zal overnemen. Van Bruystegem kan natuurlijk ook niet zomaar stilletjes vertrekken. Nee, dat gaat in Triggerfinger stijl door nog eens flink te rocken met zijn broeders en die heerlijk groovende nummers te spelen.

Hard en enorm strak, dat is wat ze nog maar weer eens laten horen. Met nummers als ‘First Taste’, ‘By Absence of the Sun’, ‘All This Dancing Around’ en ‘Is It’ dendert de groove machine als vanouds door de zaal heen. Er wordt weinig tijd verspild tussen de nummers en ook praatjes worden door Block tot een minimum beperkt. Af en toe wordt Monsieur Paul even in de spotlight gezet om daarna weer net zo hard door te gaan. Zo wordt op een passende wijze afscheid genomen van de grote imposante verschijning, maar is het ook duidelijk dat Triggerfinger er weer zin in heeft om menige zaal en festivalweide volledig plat te spelen. U bent gewaarschuwd.

Bekijk alle foto’s

Website | Instagram | Spotify | Twitter | YouTube | Facebook

Setlist

  1. I’m Coming for You
  2. First Taste
  3. Let It Ride
  4. Short Term Memory Love
  5. By Absence of the Sun
  6. Perfect Match
  7. Flesh Tight
  8. Halfway Town
  9. Lines
  10. And There She Was Lying in Wait
  11. Black Panic
  12. On My Knees
  13. Colossus
  14. All This Dancin’ Around
  15. Is It
    Encore:
  16. Camaro
  17. Man Down