Bettie Serveert @ Paradiso Amsterdam, 22 September 2023

Het is alweer meer dan 30 jaar geleden dat het debuutalbum Palomine van Bettie Serveert het licht zich en zich ontpopte tot monument in de Nederlandse muziekgeschiedenis. Om dit op te luisteren speelt de band daarom vanavond het hele album integraal in Paradiso. Dat de band nog steeds veel fans heeft is overduidelijk, want de grote zaal is volledig uitverkocht. Tot groot genoegen van de band zelf en zangeres Carol van Dijk lachend constateert, dat ze eindelijk voor het eerst Paradiso uitverkopen. Het wordt een feestelijke avond waarbij ook drummer Berend Dubbe, die deel uitmaakte van de band in de beginjaren, de nummers meespeelt die hij ook destijds inspeelde.

En zo trekken al die juweeltjes van Palomine voorbij, die ook na al die jaren nog niets aan zeggingskracht hebben ingeboet. De band weet ze nog steeds net zo fris te laten klinken en de stem van van Dijk klinkt ook als vanouds. Af en toe grapt ze dat het vast een verrassing is wat het volgende nummer zal zijn en gitarist Peter Visser laat weten wanneer de plaat omgedraaid moet worden. Maar veel aanwezigen weten vast precies welk nummer gaat volgen, want de liedjes zijn stuk voor stuk onderdeel van het collectieve geheugen. En wat is het een genot om ze allemaal weer voorbij te horen komen. De plaat deed het ook ontzettend goed in de VS en vanavond wordt het concert dan ook opgenomen, zodat het later via YouTube bekeken kan worden door alle fans die er niet bij kunnen zijn vanavond.

Na het laatste nummer, de reprise van het titelnummer, speelt de band vervolgens vrolijk verder met nog meer van hun hits, een aantal covers en ook vier liedjes van hun laatste plaat Damaged Good die inmiddels ook alweer uit 2016 stamt. Claw Boys Claw zanger Peter te Bos komt meedoen op het vrolijke ‘Love Sick’ terwijl drummer Gino Geudens inmiddels heeft plaatsgenomen achter zijn drumkit om Berend Dubbe af te lossen. Na twee uur speelt de band als toegift nog ‘Given’ en laat zo een voldane zaal achter. Hopelijk blijven zo ons nog lang voorzien van hun prachtige liedjes.

Bekijk alle foto’s

Website | Instagram | Spotify | Twitter | YouTube | Facebook

Setlist:

  1. Leg
  2. Palomine
  3. Kid’s Allright
  4. Brain-Tag
  5. Tom Boy
  6. Under the Surface
  7. Balentine
  8. This Thing Nowhere
  9. Healthy Sick (Sebadoh cover)
  10. Sundazed to the Core
  11. Palomine (Small)
  12. Ray Ray Rain
  13. Co-Coward
  14. Dust Bunny
  15. Divorce Song (Liz Phair cover)
  16. Brother (In Loins)
  17. Love Sick (With Peter te Bos of Claw Boys Claw)
  18. The Pharmacy
  19. Unsound
  20. Private Suit
  21. Lover I Don’t Have to Love (Bright Eyes cover)
  22. White Dogs
  23. Unsane
  24. Never Be Over
    Encore:
  25. Given