Thijs Boontjes in Paradiso Amsterdam, 26 April 2024

Ondanks dat ik nu niet bepaald koningsgezind ben, houd ik wel van een feestje, dus traditiegetrouw betekent dit dat we op Koningsnacht en -dag met vrienden eens flink op stap gaan. En hoe kun je zo’n feestje nou beter aftrappen dan met Thijs Boontjes en zijn dans- en showorkest? Dus met een goede bodem gaan we naar Paradiso om samen met hem de Koningsnacht in te luiden.

Feest en gezelligheid zijn bij Boontjes in goede handen en zoals gebruikelijk babbelt hij er vrolijk op los tussen de vrolijke liedjes. Met zijn mix van levensliederen en rock ‘n’ roll, gecombineerd met een behoorlijke dosis zelfspot, heeft hij een gouden formule gevonden. Boontjes is niet zomaar een melige muzikant, maar een goede toetsenist die zijn sporen allang heeft verdiend. Slim genoeg heeft hij zich ook nog eens omringd met een zeer goede band en wie de Nederlandse rock scene een beetje heeft gevolgd, zal veel bekende gezichten herkennen.

De soms melige en vrolijke liedjes klinken bedrieglijk eenvoudig, maar dat is de verdienste van deze muzikanten die ze met veel plezier en vol overtuiging zo makkelijk laten klinken. Toch zitten ze goed in elkaar, met oog voor kleine details als percussie en zit er ook veel afwisseling in. Gitarist Guido Blom krijgt daarbij af en toe de ruimte om er een solo uit te gooien. Vanavond horen we ook een aantal nieuwe liedjes met soms wat serieuzere tonen, waarmee de band richting meer klassieke rhythm and blues lijkt op te schuiven. Die nummers klinken veelbelovend en doet uitkijken naar een nieuwe plaat. Niet dat deze wat serieuzere momenten ten koste gaan van het feestelijke tintje, laat dat maar aan Boontjes over. Die laat de zaal meedoen met ‘Ambiance’ en natuurlijk uit volle borst meezingen met het heerlijke ‘Casablanca’.

Uiteraard mag de cover ‘Deze Nacht’ van Lionel Richie’s ‘All Night Long‘ niet ontbreken, waarin je hoort hoe fris en overtuigend de band dit laat klinken. Na alle regen en kou van de laatste tijd laat Boontjes de zon weer schijnen. In één van de laatste nummers van de avond pakken zangeressen Janneke Nijhuis en Linda van Leeuwen even hun instrument op waarmee ze ook bij andere projecten en bands te bewonderen zijn, respectievelijk basgitaar en drums. Drummer Bram Hakkens en basgitarist Jeroen Overman nemen voor de gelegenheid plaats achter de microfoon van de dames. Uiteindelijk worden we na het geweldige rocknummer ‘Kom ’s Effe Hier’ met een brede grijns de Koningsnacht in gezonden.

Alle foto’s bekijken

Website | Instagram | Spotify | YouTube | Facebook